2. Dönem Sınavları Hakkında Önemli Duyuru

17.05.2021 1500

Bakanlığımızın yaptığı 11 Mayıs 2021 tarihli açıklamada;

"2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde yapılacak sınavlara yönelik hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine bu sınavlara katılıp katılmama hususunda tercih hakkı sunulacaktır. Sınavlara katılmak istemeyen öğrencilerin velilerinin bu taleplerini içeren dilekçeleriyle en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar eğitim kurumu müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekecektir. "

denilmektedir.

2. dönem sınava girmeyip birinci dönem notlarını kullanmak isteyen öğrencilerin MUTLAKA okula dilekçe vermeleri gerekmektedir. Pansiyonda kalma hakkı bulunan öğrenciler, bu durumu dilekçelerinde belirteceklerdir. Dilekçe örneği

Öğrencilerden tüm derslerinin ortalaması(yılsonu başarı puanı) 50 ve üzeri olanlar doğrudan sınıf geçerler. Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılmayacak derslerden başarısız olan öğrenciler o dersten/derslerden sorumlu geçerler.

Bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçerler. Ancak alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi olanlar sınıfı tekrar eder.

2. dönem sınava girmemek için DİLEKÇE VERMEYİP, SINAVLARA KATILMAYAN ÖĞRENCİLER tüm sınavlardan 0(SIFIR) almış sayılır ve SINIF TEKRARI YAPARLAR.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Sınıf Geçme Yönetmeliğinin İlgili Maddeleri:

17-05-2021